Tack alla kunder för en fantastisk sommar 2016!

 

1
Oct
Sommar morgonmackor och höstmys
Skrivet av Helene Rehn   

Man tror knappt det är sant. Sommartemperaturer i oktober. Solen gassar och salladen växer så det knakar i landet. Färska salladsblad på morgonmackan - det är lyx det!

September och oktober är ju också tiden då man försöker fixa så mycket som möjligt, åtminstone utomhus. Snart kommer säkerligen hösten, med allt vad det innebär. Regn och blåst. Frost eller rentav snö på morgonen. Varje årstid har sin charm. Hösttid är riktig mystid. Att krypa upp i soffhörnet med en pläd över sig, när mörkret faller utanför fönstret är inte helt fel.

Vi har nu stängt för den här säsongen. Vi ligger dock inte på latsidan för det. Nu har djuren fått komma in. De ska utfodras och stallarna ska hållas rena. Planeringen inför sommarsäsongen 2016 pågår också för fullt. Det kommer att bli någonting alldeles extra.

Då firar vi nämligen 10 - års jubileum. Den 6 juni klockan 12.00 slår vi upp portarna till sommarens stora världsfotoutställning. Den pågår hela sommaren. Sista dag är söndag 28 augusti. Vi har öppet onsdag t.o.m. söndag 12-17.

Sommaren 2017 gör vi en paus i verksamheten. Det blir ingen utställning på logen och butiken är stängd. Anledningen är att vi nu jobbar med nya projekt.

Helene

 
3
Jun
Hoppas vi ses...
Skrivet av Helene Rehn   

Efter en isande kall och blöt vår börjar vi nu ana en sommar i faggorna. Lagom till sjätte juni, när vi öppnar sommarens stora världsfotoutställning verkar det som om temperaturen börjar krypa uppåt. Det tackar vi för. Efter månader av förberedelser är vi nu snart i mål. Det ska bli roligt att träffa er igen. Både gamla trogna kunder och nya bekantskaper.

Jag kan lova att det blir en minnesvärd utställning. En minnesresa genom flera decennier med både stora och små händelser. En del har förändrat världshistorien, andra har förändrat liv.

Varmt välkomna till ännu en sommar på Siggarps loge. Butiken är som vanligt fylld med allehanda godsaker.

Hoppas vi ses...

Helene

 
2
Jan
Kalvar planering och böcker
Skrivet av Helene Rehn   

Tänk vad ett år går fort. Vi kan nu summera 2014 som ett av de allra bästa och det är tack vare er, våra fantastiska kunder.

Butiken är nu stängd över vintern men öppnar som vanligt till våren igen. Tro dock inte att vi sitter sysslolösa för det. Djuren ska skötas om och det tar sin lilla tid, varje dag. Om en dryg månad räknar vi med att de första korna ska börja kalva och sedan rullar det på.

Det är också en hel del planeringsarbete, både vad gäller butiken och dess innehåll och sommarens utställning. Dessutom jobbar vi just nu med att sammanställa allt material till den bok som förhoppningsvis blir klar till sommaren. Bokens innehåll? Jag kan avslöja att det blir Kai Rehns bilder från alla världens hörn med små minnen och berättelser om bilderna.

Ha dé bra tills vi ses igen

Helene

 
5
Nov
Lägre varvtal vintervila och värme
Skrivet av Helene Rehn   

Regnet smattrar mot fönstret. De sista löven singlar från den gamla eken. Tömda på klorofyll lägger de sig tillrätta bland kompisarna, i väntan på att maskarna sakta ska dra ner dem genom myllan.

Snart har ett solvarv till passerat. Nu förbereder sig naturen för vintervila. Kanske vi borde göra likadant. Dra ner på varvtalet, försöka avsätta lite tid till vintervila. Det är ialla fall värt ett försök.

För många är hösten en riktig mystid. Man omger sig gärna med färger som värmer. Tänder ljus och kanske till och med en brasa om man har möjlighet till det.

Vi har fyllt hyllorna med både värmande textilier, ljus och keramik i varma färger. Även en och annan tomte har smugit sig in bland hyllorna. Lot´s Livings härliga keramik, blir man glad av. Gripsholms mysiga ylleplädar blir man varm av. Ekelunds fantastiska handdukar och löpare förgyller varje höstkväll med det där lilla extra.

Är du på jakt efter presenter och julklappar till nära och kära? Besök oss gärna. Vi har gott om tips och hjälper gärna till.

Varmt Välkommen!

Helene och Kai

 
1
Sep
En sommar till handlingarna
Skrivet av Helene Rehn   

Så kan vi lägga ytterligare en sommar till handlingarna. Den hamnar tveklöst under kategorin - en av de absolut bästa.

Ett underbart väder och så Ni - våra underbara kunder.

Folk har vallfärdat till logen och vår lilla Bod. Njutit av vår vackra natur. Pratat med kossorna i hagen. Dukat upp medhavd fika vid borden. I lugn och ro beskådat vår stora världsfotoutställning och fyllt kassarna med diverse godsaker från butiken. Det är sommar när den är som allra bäst.

Men allt har ett slut. Den här veckan plockar vi ner bilderna. Sedan är det dags att köra upp maskiner och foder till våra djur. Jag kan dock avslöja att vi redan nu börjar planera för nästa års sommarutställning. Vad det blir för tema vet vi inte än. Det händer mycket på ett år.

En sak är dock säker. Nu börjar vi fylla butiken med höstens alla nyheter. De droppar in regelbundet under de närmaste månaderna. Vi har många fina tips på presenter och julklappar.

Har ni vägarna förbi så sväng in. Vi hjälper gärna till att hitta det ni letar efter. Butiken är öppen lördagar och söndagar mellan 12-17, med undantag för lördagen den 18 oktober. Då har vi stängt!

Ha dé bra och njut av höstens klara dagar tills vi ses igen...

Helene

 
<< Start < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Slut >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL